Matematik

hjælp..

07. november 2013 af naasnus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogen der kan forklare hvadan   man får -6x her

3(x-1)(x-5) =  3(x^2 -6x +5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Du har ved at gange ud, at

(x-1)(x-5) = x*x-5x-x+5=x^2-6x+5

Altså det ønskede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2013 af thenyouretoastmate (Slettet)

Løs parenteserne og se hvad det giver :)
Jeg får bare at de to udtryk er lige store og ender med:  - 18x= - 18x.

Det kan man dele med 3 og så står der   -6x = -6x 
 


Skriv et svar til: hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.