Matematik

Differentialregning

09. november 2013 af Aannnaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

En funktion er givet vedf(x)=4kvadratrod af x * 3x^5

Bestemm f’(x)

Jeg har gjort følgende:

f’(x)=(1/2kvadratrod af x) * 15 x^4

Er dette rigtigt gjort, eller er det forkert.

Det der gør mig usikkert er kvadratrodet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af mathon

                f(x) = x1/4 • 3x5 = 3x21/4          f '(x) = 3•(21/4)•x(21/4)-(4/4) = 3•(21/4)•x17/4 = 15,75•x44√(x)
eller
                f(x) = (x • 3x5)1/4  ?              f '(x) =
  


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af peter lind

Det er forkert. Du skal enten bruge produktreglen for differentiation eller at kvrod(x) = x½ og dernæst potensregler


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af mathon

                f(x) = x1/4 • 3x5 = 3x21/4              f '(x) = 3•(21/4)•x(21/4)-(4/4) = 3•(21/4)•x17/4 = 15,75•x44√(x)
eller
                f(x) = (x • 3x5)1/4 = (3x6)1/4         f '(x) = (1/4)•(3x6)-3/4 • 18x5 = (1/4)•3-3/4 • x-9/2 • 18x5 =

                                                                                                              1,97411•x5-(9/2) = 1,97411•√(x)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.