Matematik

Taylor polymonomium

10. november 2013 af stargirl5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg er i tvivl om denne opgave. Jeg håber, at nogen kan hjælpe.

Det er kendt at f(x)=sin(x) har liniæriseringen L(x)=x omkring x=0. Vis at L(x) er også det andet grads Taylor polonomium for f(x) omkring x=0 og så vis at

x-sinx<1/6000

Når x=1/10.

Håber nogen kan hjælpe. Hilsen stargirl5.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af peter lind

    Find Taylorrækken til anden orden og find restleddet når man udvikler til anden orden


Svar #2
11. november 2013 af stargirl5 (Slettet)

Til en andens ordens taylor er det så f(x) jeg skal tage udgangspunkt i eller er det L(x)?

Og det sidste spørgsmål med at vise x-sinx<1/6000 når x=1/10

Skal x så bare indsættes i uligheden? Hilsen stargirl5.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2013 af peter lind

Det er f(x)= sin(x) du skal udvikle til anden orden.

I det sidste spørgsmål kan du ikke bare indsætte x i uligheden. Du skal vise at uligheden gælder ud fra restleddet for Taylor polynomiet


Skriv et svar til: Taylor polymonomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.