Fysik

Isterning.

10. november 2013 af jihudsif (Slettet)

Du tager 100g isterninger ud af dybfryseren. Temparaturen i terningen er - 18 C

a Hvor stor en varmemængde skal tilføres isterninger for at varme dem op til 0C. Den specifikke varmekapacitet af is er 2,0 kJ/k * kg

Hvilken formel og hvad skal man gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Q = m*c*ΔT


Svar #2
10. november 2013 af jihudsif (Slettet)

Det bliver sådan her:

Q = 2,0kJ/k*kg (100-18) eller?


Svar #3
10. november 2013 af jihudsif (Slettet)

Er det ikke denne formel jeg skal bruge:

Q = m*Ls?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Formlen Q = m*Ls bruges til smeltning.

Du skal bruge Q = m*c*ΔT

ΔT er temperaturforskellen. Altså ΔT = 0 - (-18) = 18 K.

Husk at massen m også skal regnes med.


Svar #5
10. november 2013 af jihudsif (Slettet)

Hmm. Jeg har skrevet en besked til dig. Kan du se den? :) tak

massen?

Q = 2,0kJ/k*kg * hvad er massen * (100-8). er forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Massen er 100g

Q = 0,100 kg * 2,0 kJ/(kg*K) * (0 - (-18))K = 3,6 kJ


Svar #7
10. november 2013 af jihudsif (Slettet)

Okay, men hvorfor skal vi have massen om til kg?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Du har den specifikke varmekapacitet i enheden kJ/(kg*K). Ved at regne massen i kg og temperaturforskellen i K får du resultatet ud i kJ.


Svar #9
10. november 2013 af jihudsif (Slettet)

Q = m*c*ΔT er temperaturforskellen. Men er det ikke (t2-t1) er det ikke det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Ja, ΔT skal forstås som tilvæksten i T. Altså ΔT = Tslut - Tstart


Skriv et svar til: Isterning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.