Fysik

Strømstyrke

10. november 2013 af Metroo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer. 

Hvis jeg skal finde strømstyrken ud fra disse informationer: elekromotorisk kraft = 12V, indre modstand = 1 ohm, ydre modstand = 100 ohm. hvad skal jeg så sætte på R's plads i Ohms lov? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af peter lind

summen af indre og ydre modstand


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2013 af mathon

                       ε = (Ri + Ry) • I

                                 ε
                       I = -----------
                             Ri + Ry)


Svar #3
10. november 2013 af Metroo (Slettet)

Så det er I = U/R = 12V/101Ω = 1,18812*10-1 A??


Svar #4
11. november 2013 af Metroo (Slettet)

er her ikke en venlig sjæl med forstand på fysik som vil hjælpe mig? please?


Svar #5
11. november 2013 af Metroo (Slettet)

Kan strømstyrken godt være negativ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2013 af hesch (Slettet)

#3 er rigtig.

#5: Hvis du vender retningspilen for strømmen, på din tegning, så bliver strømmen negativ.


Svar #7
11. november 2013 af Metroo (Slettet)

På min tegning går strømmen fra plus til minus, er det så korrekt at strømmen er negativ?


Svar #8
11. november 2013 af Metroo (Slettet)

Men den er vel heller ikke negativ? er den ikke bare 0,18812 hvis man ikke skriver det eksponentielt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2013 af hesch (Slettet)

Hvis strømmen fysisk går i samme retning som din retningspil på tegningen, er strømmen positiv. Du bør have en sådan retningspil ( hvis retning du kan vælge frit ), da dit resultat ellers ikke giver mening. Altså:

En bil kører med 20km/t:

Kører den fremad, eller bakker den ?  Det er jo fysisk to vidt forskellige ting.

Med een elektromotorisk kraft og et par modstande som belastning, vil strømmen fysisk gå fra emk'ens +pol, gennem modstandene til emk'ens  -pol.

Jeg går ud fra, at der er tale om jævnspænding ( batteri ) og dermed jævnstrøm.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2013 af peter lind

I den pågældende opgave vil man normalt angive strømstyrken som et positivt tal. I mere komplicerede elektriske netværk indfører man en orientering. Hvis en strømretning er modsat orientering vil den blive angivet som et negativi tal


Skriv et svar til: Strømstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.