Fysik

PLEASE HJÆLP

10. november 2013 af Metroo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål der lyder sådan: Gammastråler fra en Cs-137 kilde sendes gennem en blyplade på 4,0 mm. Halveringstykkelsen er 6,5 mm. Hvor meget reduceres intensiteten af strålerne?

Hvad er det jeg skal finde?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af peter lind

Brug I = I0(½)x/X hvor x er tykkelsen og X er halveringstykkelsen


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

I = I0 * (1/2)4,0/6,5

 = I0 * 0,6528

Så intensiteten bliver reduceret med 35%.


Svar #3
10. november 2013 af Metroo (Slettet)

Men hvad er det jeg finder? 


Svar #4
10. november 2013 af Metroo (Slettet)

Hvad indsætter du på I0's plads? Jeg vil gerne forstå hvad der bliver gjort.. :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Du finder ud af, hvor meget strålingen bliver reduceret.


Svar #6
10. november 2013 af Metroo (Slettet)

Jeg forstår vitterlig ikke hvordan du finder ud af at det er 35%.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2013 af peter lind

se #2 reduktion = I0-I = I0 -I0*0,6528 = I0(1-0,6528) = I0*0,3472= 34,72% af I0


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Forestil dig, at der står en geigertæller i en bestemt afstand fra kilden. Den bipper et antal gange i minuttet. Dette antal bip pr minut kan du betragte som intensiteten af strålingen. I0 er intensiteten, når der ikke er nogen plade i mellem kilden og geigertælleren. Hvis pladen har tykkelsen 6,5mm bliver intensiteten (antal bip pr minut) halveret. Hvis pladen har tykkelsen 4,0mm, bliver intensiteten reduceret med en faktor 0,6528. Dette svarer til, at der bliver trukket 34,72% fra.


Svar #9
10. november 2013 af Metroo (Slettet)

mange tak! 


Skriv et svar til: PLEASE HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.