Matematik

Snedker

11. november 2013 af Joha3909 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En møbelsnedker skal lave et rektangulært bord, hvis diagonaler skal være 1m lange. Bordet skal desuden være dobbelt så langt som bredt. Find bordets længde og bredde i hele mm.

Hvordan skal men udregne denne?

1^2 = 2*a^2+b^2;
1^2-2*a^2 = b^2;
Root(1^2-2*a^2) = b;

 Har det noget at gøre med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningssystemet hedder

a2 + b2 = 10002 (vi regner i mm)

a = 2b    (a er længden, b er bredden)

Indsæt den sidste ligning i den første og løs for b.


Svar #2
11. november 2013 af Joha3909 (Slettet)

Forstår ikke helt det? andet forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at forklare, hvad du ikke forstår i det ovenstående. Forstår du ikke, hvordan ligningerne fremkommer, eller forstår du ikke, hvordan de løses?

Den første ligning

a2 + b2 = 10002

udtrykker, at diagonalen (1000 mm) er hypotenuse i en retvinklet trekant hvis kateter er bordets længde a og bredde b.

Den anden ligning

a = 2b

udtrykker så, at længden er det dobbelte af bredden.

Indsætter man den sidste ligning i den første ligning, får man

(2b)2 + b2 = 10002 , eller

5b2 = 10002 , eller

b = 1000 / √5 .

Prøv nu at beregne a og b i helt antal mm.


Svar #4
11. november 2013 af Joha3909 (Slettet)

b= 447,21 mm?
a=894,43 mm?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv nu at beregne a og b i helt antal mm.


Svar #6
11. november 2013 af Joha3909 (Slettet)

447 mm

894mm?

Hvis det ikke er rigtigt, kan du så lige forklare mig hvad du mener`?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det ser rigtigt ud nu.


Svar #8
11. november 2013 af Joha3909 (Slettet)

Perfekt! Tak :-)


Skriv et svar til: Snedker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.