Matematik

integralet af f(x)=(2x-4)^(1½)..???

07. november 2005 af Hejhej (Slettet)
Skal bestemme integralet af

f(x)=(2x-4)^(1½)

har prøvet at fumle med det, men får nogle virkelige mærkelige resulatater, nogen der kan hjælpe mig???

Svar #1
07. november 2005 af Hejhej (Slettet)

ku virkelig godt bruge noget hjælp!!.. :(

Svar #2
07. november 2005 af Hejhej (Slettet)

Skal jeg anvende substitutionsmetoden, eller regne parrentesen ud først..??

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Lav substitutionen

u = 2x-4

så burde du ende ud med integralet

S[1/2*u^(1/2)]du

Hvad mener du med at "regne parentesen ud"?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2005 af Stenalt (Slettet)

det er ikke det store problem

du har (2x-4)^1,5

du substituerer så du har at:
t=2x-4
du har så at

dt/dx = 2
Dvs:
dt = 2dx Dvs. 0,5dt = dx
når du bruger dette på integralet du skal tage får du:

0,5t^1,5
dette integrerer du til:
0,5*(1/2,5)t^2,5
vi ved at t=2x-4, så vi har at integralet er:
0,5*(1/2,5)(2x-4)^2,5 + k
Dvs:
0,2(2x-4)^2,5 + k

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

PEZ ... jeg kan ikke læse -- sorry! Kigger på det igen; troede der stod

f(x) = (2x-4)^(1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hmm, okay, ser ud at du har fået korrekt hjælp i #4.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Blandede tal er uhensigtsmæssige i den forstand, at de let kan forveksles med et produkt af et heltal og en ægte brøk. Man bør afstå fra at benytte dem i andre situationer end, hvor deres anvendelse måske kan synes berettiget; umiddelbart kan jeg kun komme i tanker om koordinatgeometri.

//Epsilon

Skriv et svar til: integralet af f(x)=(2x-4)^(1½)..???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.