Matematik

Tangenter??

14. november 2013 af Chanelaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D 

Jeg har virkelig brug for hjælp til at finde forskriften for tangenten :( someonee?? 

Opgave 1 
Funktionen f (x) er givet ved f (x)=3x^2-2x+1. (I denne opgave må du ikke bruge ”Tangentline” på lommeregneren) 

a) Find forskriften for tangenten til grafen for f (x) i punktet P(2,f(2)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af mathon

Du kender den almene tangentligning.
Skriv den her:


Svar #2
14. november 2013 af Chanelaa (Slettet)

Undskyld hvad? Jeg er ikke så god men tangenter :( 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2013 af mathon

Ved anvendelse af punkt-hældningsformlen
har du
                      y - yo = a(x-xo)               hvor (xo,yo) = (2,f(2))
dvs
                      y - f(2) = a(x-2)              hældningen a er lig med tangenthældningen f '(2)
hvoraf
                      y - f(2) = f '(2)(x-2)

                      y = f '(2)(x-2) + f(2)

Beregn f '(2) og f(2) og indsæt værdierne i tangentligningen ovenfor.
 


Skriv et svar til: Tangenter??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.