Matematik

vektorregning

15. november 2013 af npq96pkx (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinatsysten i rummet med begyndelsespunkt O er der givet fire punkter A(6,0,0), B(0,8,0), C(0,0,12) og T(22,12,8).

a) Bestem en ligning for den plan alfa, der indeholder A, B og C.

b) Bør rede for, at A er projektionen af T på alfa.

c) Bestem koordinatsystemet til projektionen Obeta af O på den plan bata, der indeholder A, B og T.

d) Bestem koordinatsystemet til projektionen Pbeta af punket P(10,10,20) på beta.

e) Bestem koordinatsættet til skærringpunktet mellem aæfa og linjen l, der går gennem Q(6,8,10.5) og har r=(1,1,1) som retningsvektor.

f) Gør rede for, at alfa og beta er ortogonale.

Har virkelig brug for hjælp! På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af peter lind

a) Brug at AB×AC er normalvektor til olanen

b) Vis at vektor AT er parallel med  normalvektor til planen

c) Find ligningen for planen. Kald normalvektoren for n.Find afstanden d fra O til planen regnet med fortegn. Der gælder så OOβ = d*n/|n|

d) kan laves på tilsvarende måde som c


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2013 af snapplelack

Hvordan regner man a) har lidt svært ved at gennemskue det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2013 af peter lind

Hvad er du t tvivl om ?

Du skal

1. Finde vektor AB

2. Finde vektor AC

3. Finde vektor AB×AC

4. Bruge at vektoren ovenover er normalvektor til planen sammen med et af punkterne til at finde planens ligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2021 af katpat1

Hvordan gør man så b?:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2021 af peter lind

Vis at AT×n = 0 hvor n er normalvektoren


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.