Fysik

3-faset motorer

15. november 2013 af Lone110 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP jeg har fået den her opgave i Fysik for, som jeg gerne vil have jeres hjælp til.

jeg takker på forhånd

http://postimg.org/image/96zb2dx7f/

Mvh Lone.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2013 af hesch (Slettet)

Jamen du lægger blot strømme sammen, og beregner virkeeffekt aktiv effekt og reaktiv effekt.

Husk, ikke at tabe fasen.


Svar #2
15. november 2013 af Lone110 (Slettet)

1)

P=U*I*cosφ

P1 = 254V * 250A * cos-1(0,9) = 1641183 W

P2 = 254V * 80A * cos-1(0,7) = 926167,669W

P3 = 254V * 90A * cos-1(0.9) = 1041938,62 W

---------------------------

Q1 = 1641183 W * 0,43588989 = 715375 Var

Q2 =  926167,669 W * 0,714 = 661416Var

Q3 = 1041938,62 W * 0,714 = 744093 Var

sådan fordi vil heller finde P og Q og ikke Ireaktiv og Ieffektiv


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2013 af hesch (Slettet)

Der er noget galt:

Alene aktive effekter adderet giver 3,6MW. Generatorens tilsyneladende effekt = 640kVA. Generatorens tilsyneladende effekt er større end den aktive effekt. Den brænder af efter 2 minutter. Om det er opgaven, der er forkert, eller dine udregninger, ved jeg ikke. Regn efter.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2013 af hesch (Slettet)

Q1 = . . . .  * 0,43588989 = . . . .

Hvor stammer disse 0,43588989 fra ? Du må dokumentere dine mellemregninger.

254V * 250A * cos-1(0,9)  er forkert, der skal stå:  254V * 250A * cos(0,9).


Svar #5
15. november 2013 af Lone110 (Slettet)

det giver stadig det samme kun hvis den måde jeg regner er forkert :S


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. november 2013 af hesch (Slettet)

Det står jo ikke angivet i opgaven for tavlerne, om strømværdien er angivet ved ydre strøm eller fasestrøm.

Hvis man nu antager, at de er tale om ydre strøm findes:

P1 = 400V * 250A * 0,9 = 90 kW.   ( osv. )

Hvis der er tale om faseværdi findes:

P1 = 400V * ( 250A * √3 ) * 0,9 = 155,9 kW   ( osv. )

Jeg tror mest på den sidste   ( pr. konvention )


Svar #7
15. november 2013 af Lone110 (Slettet)

1)

P1 = 400V * ( 250A * √3 ) * 0,9 = 155,9 kW

P2 = 400V * ( 80A * √3 ) *0.7 = 38,8 kW

P3 = 400V * ( 90A * √3 ) *0.7 = 43,7 kW

_____________________________________________________

cos-1(0,9) = 25,84 = sin(25,84) = 0,436

cos-1(0.7) = 45,57 = sin(45,57) = 0,714

_____________________________________________________

Q1 = 155,9 kW * 0,436 = 67,95 Kvar

Q2 = 38,8 kW * 0,714 = 27,71 Kvar

Q3 = 43,7 kW * 0,714 = 31,17Kvar

vi kan altid check om virkningsgraden er over en til sidst


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. november 2013 af hesch (Slettet)

Ptotal = 238,4 kW,  Qtotal = 126, kVAr.

Beregn tilsyneladende effekt og belastningsgrad.


Svar #9
15. november 2013 af Lone110 (Slettet)

2)

√ 238,422 + 1262 = 269,65 kVA

belastningsgrad

600KVA / 269,65 kVA  = 0,45%


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. november 2013 af hesch (Slettet)

Genratorens belastningsgrad har udgangspunkt i den tilsyneladende effekt, fordi det er den tilsyneladende strøm, der varmer viklingerne op ( PCu-tab = R * I2 ), og brænder generatoren af  ( blot til orientering ).

Uden af have regnet efter, er din beregning i princippet korrekt.

Fortsæt blot til pkt. 3.


Svar #11
16. november 2013 af Lone110 (Slettet)

det vil jeg gerne, men ved ikke hvordan :S


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. november 2013 af hesch (Slettet)

Du skal beregne den samlede fasestrøm = Ptilsyneladende / 400 / √3, eller adder strømmene i de tre tavler.

Impedans pr. fase, Zfase =  1 + j12 Ω.

Fasepænding, Ufase = 440 V / √3 = 254 + j0 V

Uemk = Ufase + Ifase * Zfase.

Husk, ikke at tabe fasen, ( regn komplekst ).


Brugbart svar (1)

Svar #13
16. november 2013 af hesch (Slettet)

#12:   Mente:  fasestrøm = Ptilsyneladende / 440V / √3,


Svar #14
16. november 2013 af Lone110 (Slettet)

er Ptilsyneladende vores generator 269,65KVA ?

fasestrøm = 269,65KVA  / 400 / √3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #15
16. november 2013 af hesch (Slettet)

fasestrøm = 269,65KVA  / 400 / √3 ?

fasestrøm = 269,65KVA  / 440V / √3     ( korrektion i #13 )


Svar #16
16. november 2013 af Lone110 (Slettet)

Fasestrøm = 269,65 / 440 / √3  = 353,82 A

Zfase =  1 + j12 Ω.

fasespænding = 254 + j0 V

Uemk = Ufase + Ifase * Zfase

hvor er der + mellem i den ene og * i den anden ?


Brugbart svar (1)

Svar #17
16. november 2013 af hesch (Slettet)

Fasespænding = emk - ( spændingsfald i viklingen )       =>

Ufase = Uemk - ( Ifase * Zfase )      =>

Uemk = Ufase + ( Ifase * Zfase )


Svar #18
16. november 2013 af Lone110 (Slettet)

Fasestrøm = 269,65 / 440 / √3  = 353,82 A

Zfase =  1 + j12 Ω = 12,04 Ω

fasespænding = 254 + j0 V = 254V

Uemk = 254V +  ( 353,82 A * 12,04Ω ) =  6705,273

men ved ikke hvad det bliver altså Ohm, Volt eller Amp

E ? :P


Brugbart svar (1)

Svar #19
16. november 2013 af hesch (Slettet)

Du smider fasen:   1 + j12Ω = 1 + j12Ω,   ikke 12.04Ω.

Du skal finde emk'ens komplekse værdi, den er der ingen lærer eller censor, der kan dumpe dig på, med mindre der i opgaven er angivet, at du skal finde den absolutte værdi.

Måske du skal anvende den komplekse emk i spørgsmål 4 og 5  ?

Enheden for emk er volt, altå med en kompleks værdi.

Du kan jo vælge, at angive  emk = U / α  volt, om du vil.


Svar #20
16. november 2013 af Lone110 (Slettet)

Uemk = 254V +  ( 353,82 A * 1+j12Ω ) =  607,82V /_j12

sådan :D


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.