Matematik

løsning til diffligning

15. november 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har ligningen y' - 3y = 0 og får løsningen y = e3x · c

Hvordan skal jeg så tjekke, om det er en løsning. Jeg kan ikke lige gennemskue hvordan jeg skal skrive det op regne det ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af mathon


                   …ved at differentiere den fundne stamfunktion.


Svar #2
15. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Ja, men hvis jeg gør det får jeg

f(x) = e3x · c

f'(x) = 3e3x · c hvilket jo ikke er det samme?


Svar #3
15. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Arh, kan godt se det nu.


Svar #4
16. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Kan du måske prøve at gøre det i praksis, evt. bare med et andet eksempel. Så kan jeg lige se, hvordan det skal gøres


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2013 af mathon

Hvis
                y = C•e3x

                y ' = C•e3x • 3 = 3•(C•e3x) = 3•y

                y ' - 3y = 0


Skriv et svar til: løsning til diffligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.