Fysik

varmefylde

15. november 2013 af BombeGirl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med at bevise formlen

Eterm=m * c * AT


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af peter lind

Jeg gætter på at du mener ΔE = m*c*ΔT

Den formel kan kun vises eksperimentelt


Svar #2
15. november 2013 af BombeGirl (Slettet)

ja præcis den formel.

hvad mener du med eksperimentelt?#1

Jeg gætter på at du mener ΔE = m*c*ΔT

Den formel kan kun vises eksperimentelt


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket

c = ΔE / (m·ΔT)

kan vel betragtes som definitionen for den specifikke varmefylde c for et materiale. Der er ikke noget at bevise her.


Svar #4
15. november 2013 af BombeGirl (Slettet)

jamen hvprdan er man kommet frem til formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2013 af peter lind

#3 det skal lige tilføjes at c bliver en konstant, der kun afhængier af materialet. Det kan man ikke vide på forhånd.

Man har fundet frem til formlen ved at lave eksperimenter


Skriv et svar til: varmefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.