Matematik

Finde grænser

16. november 2013 af Cecillie95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=1/x*ln(x), x>0

Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen med ligningen x=10 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.

Bestem arealet af M

Hvordan gør jeg dette? Jeg skal vel bruge nogle grænser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af SuneChr

f (1)  =  0

Beregn


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Ja, det skal du da, og ofte hjælper det at skitsere grafen.
Så ser du nemlig, at grafen skærer koordinatsystemets førsteakse (altså x-aksen) i x=1
(sæt ind og kontroller at f(1)=0 gælder eksakt).
Derefter forløber grafen over x-aksen, så du får dit område.


Svar #3
18. november 2013 af Cecillie95 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Finde grænser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.