Matematik

Eksponential regning

16. november 2013 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har nu siddet længe med denne opgave, som består af 4 spørgsmål, men kan ikke komme videre fordi jeg ikke kan finde a. Er der nogen der er søde at hjælpe mig igang?

Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten med dybden.

Lysintensiteten f{x) er bestemt ved f(x) = 100 * ax ,  hvor x er dybden, målt i meter under søens overflade. For en bestemt ren og klar sø er lysintensiteten 16 i 5,0 meters dybde.

a) Bestem tallet a. 

Altså jeg har at b = 100. og et punkt der heddder (16 : 5,0). Jeg har prøvet at sætte det i en ligning, men kan ikke rigtig få det til at gå op!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af peter lind

Mener du 100*a*x som du skriver eller er det 100*ax som din overskrift antyder ?

Du skal som du selv angiver sætte de pågældende værdier ind i formlem. Hvad har du gjort og hvorfor mener du det er forkert ?


Svar #2
16. november 2013 af zaidihassan (Slettet)

Det er 100*ax

Jeg vil sætte den op som 

100 = 16/a5

Hvis den skal sættes sådan op er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg får potensen ned. Normalt ville jeg bruge kvadratroden, men da jeg ikke kender a er jeg lidt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Det er rigtigt, at du skal løse:

100 a5 = 16 ⇒ a5 = 16/100 ⇒ a = 5√(16/100)  [den 5. rod af 16/100]  ⇒ a ≈ 0,69314


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2013 af peter lind

Det vil være mere smart at isolere a som a5 = 16/100. Din lommeregner har sandsynligvis mulighed for at uddrage den 5' rod. Hvis den har det vil det være det nemmeste-

Alternativ kan du tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Svar #5
16. november 2013 af zaidihassan (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen.. Det hjalp rigtig meget.. Jeg kan nu få løst de sidste tre opgaver!


Skriv et svar til: Eksponential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.