Fysik

HJÆLP HASTER!

16. november 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kan du hjælpe?

0,80 kg * 4180 J/(kg*°C)*(tf-13 °C) + 0,20 kg * 4180 J/(kg*°C)*(tf - 100 °C) = 0

Kann du skrive mellemregningerne for mig så svare bliver:

tf = 30 °C


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af Hansijensen (Slettet)

0,80 kg * 4180 J/(kg*°C)*(tf-13 °C) + 0,20 kg * 4180 J/(kg*°C)*(tf - 100 °C) = 0

3344 J/°C *(tf-13 °C) + 836 J/°C *(tf - 100 °C)  = 0

3344tJ/°C - 43472J + 836tf J/°C - 83600 J = 0

4180tf J/°C = 127072J

(4180tf J/°C)/(4180J)  = (127072J)/(4180J)

tf °C-1= 30

tf =30 °C


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2013 af mathon

              (0,80 kg) • (4180 J/(kg•C)) • (tf - (13 C))  +  (0,20 kg) • (4180 J/(kg•C)) • (tf - (100 C)) = 0
divider med (4180 J/(kg•C)) på begge sider
.

              (0,80 kg) • (tf - (13 C))  +  (0,20 kg) • (tf - (100 C)) = 0              divider med (0,20 kg) på begge sider

              4•(tf - (13 C))  +  (tf - (100 C)) = 0

              4•tf - (52 C) + tf  - (100 C) = 0

              5tf = (152 C)

              tf = (152 C) / 5

              tf = 30,4 C


Skriv et svar til: HJÆLP HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.