Andre fag

STATISTIK kovarians og kolleration

17. november 2013 af sherma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej. 

nogen der kan hjælpe med en opgave hvor man skal finde eksakte værdier + kolleration + kovarians?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af hesch (Slettet)

kolleration  →  korrelation   ( ellers kan jeg ikke hjælpe )


Svar #2
17. november 2013 af sherma (Slettet)

ups... undskyld. 

Lad den stokastiske variabel X have middelværdi X = 2 og varians =  9. Lad endvidere den stokastiske variabel Y , med middelværdi Y = 1 og varians = 4, være en positiv lineær transformation af X, dvs. Y =

a1 + a2 X, hvor a2 > 0.

a) Bestem de eksakte talværdier af a1 og a2.

b) Hvad er korrelationskoe¢ cienten mellem X og Y ?

c) Bestem kovariansen mellem X og Y .

d) Bestem E(X  Y ).

De.nér linearkombinationen Z = X ?? Y .

e) Bestem variansen på Z.

jeg er gået i stå allerede ved opg a. 


Skriv et svar til: STATISTIK kovarians og kolleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.