Matematik
substitutiering af integrale
08. november 2005 af
Windcape (Slettet)
Hejsa
Jeg arbejde på denne her:
http://www.thedeathart.dk/mat3.png
1) Er den korrekt indtil videre ?
2) Hvordan faen for jeg den substitutieret ?
Gerne en uddybende forklaring, da vores bog ikke forklare noget som helst.
På forhånd tak :)
Jeg arbejde på denne her:
http://www.thedeathart.dk/mat3.png
1) Er den korrekt indtil videre ?
2) Hvordan faen for jeg den substitutieret ?
Gerne en uddybende forklaring, da vores bog ikke forklare noget som helst.
På forhånd tak :)
Svar #1
08. november 2005 af IBM (Slettet)
Du gør den meget besværlig:
4
S (2x+5)/(sqrt(x^2+5x+6))dx =
1
4
S(x^2+5x+6)^(-½) * (2x+5)
1
t = g(x) = x^2+5x+6
dt = g'(x)dx = 2x+5
Ny øvre grænse: g(4) = 42
Ny nedre grænse: g(1) = 12
Vha. substitutionen finder vi altså:
42
S t^(-½)dt = 6,03...
12
4
S (2x+5)/(sqrt(x^2+5x+6))dx =
1
4
S(x^2+5x+6)^(-½) * (2x+5)
1
t = g(x) = x^2+5x+6
dt = g'(x)dx = 2x+5
Ny øvre grænse: g(4) = 42
Ny nedre grænse: g(1) = 12
Vha. substitutionen finder vi altså:
42
S t^(-½)dt = 6,03...
12
Skriv et svar til: substitutiering af integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
