Matematik

Omsætning

18. november 2013 af HenrikN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave, der burde være forholdsvis let, som jeg godt kunne tænke mig at få hjælp til.

Den lyder:
En virksomhed øger omsætningen med 4 procent om året i en årrække.
Et år var omsætningen 2,5 mill. kr. Hvor stor er omsætningen 5 år senere?
Skal jeg bare sige 2,5 mill. gange med 5?
For tror nemlig ikke den er så enkel.

På forhånd tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter renteformlen

        Kn = K0 · (1+r)n 

Her er n = 5 , K0 = 2,5 mill kr , og r = 4% , så

        K5 = K0 · 1,045 


Svar #2
18. november 2013 af HenrikN (Slettet)

Når jo!
Det var det, man skulle.
Mange tak :-)


Svar #3
18. november 2013 af HenrikN (Slettet)


Skriv et svar til: Omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.