Matematik

Hjælp med en grubler

18. november 2013 af Dozmit (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået udleveret et matematik sæt, men der er en af opgaverne jeg ikke ved hvordan jeg skal løse... nogen der evt. kunne hjælpe eller allerede har løsningen ?

opgaven findes her : 

http://gyazo.com/970a582a36816cbf34b1e1b0ade31db7


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af hesch (Slettet)

Når flagstangen er vætet dannes der to ensvinklede trekanter, hvor foholdet mellem to tilsvarende sider i disse er ens:

Mandshøjde/murhøjde =   ???? / ????


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2013 af mathon

beregning ved brug af ensvinklede kan afstanden fra jord til væltet flagstand i afstanden 9 m
beregnes.

Når resultatet heraf sammenlignes med personens højde.


Svar #3
18. november 2013 af Dozmit (Slettet)

ok, har du et bud på udregningerne til denne opgave ? for jeg vil ikke lyve... jeg er ret dårlig til netop denne opgave type...


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2013 af hesch (Slettet)

Mandshøjde/murhøjde =   (5+4) / 4

Du kan nu finde den højde af manden, M, hvor han netop bliver ramt:

M/1 =   (5+4) / 4   =>

M = 2,25     ( han bliver ikke ramt på grund af sin højde:  1,8m )


Svar #5
18. november 2013 af Dozmit (Slettet)

tak !!! er det svar nok tror du ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2013 af hesch (Slettet)

Altså man kan jo altid stille spørgsmål, om flagstangen knækker, når den rammer muren.

Men tegn trekanterne, og fortæl, så er den god nok.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2015 af SarahFriiis

Men hvordan kan det være man skal dividere med 4 altså 9/4?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2015 af hesch (Slettet)

#7:  Mandshøjde forholder sig til murhøjde ligesom

(afstand mellem mand og flagstang) forholder sig til (afstand mellem mur og flagstang).

Det er forholdet mellem to sæt ensliggende sider i to ensvinklede trekanter.

Tegn og se det.


Skriv et svar til: Hjælp med en grubler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.