Matematik

HJÆLP

18. november 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) =0,023x^2,777

hvor x angiver længden (målt i mm), og f(x) angiver vægten (målt i mg)

a) Bestem vægten af en 30 mm lang hundestejle

0,023 * 30^2,777 = 290,87

-er det korrekt

b) Bestem længden af en hundestejle, der vejer 1000 mg

- Hvordan udregner jeg denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) er korrekt.

b) Løs ligningen

f(x) = 1000 .


Svar #2
18. november 2013 af XX88XX (Slettet)

ALtså, f(x)=0,023*10002,777

- det giver bare et alt for stort tal, hvordan løser jeg den så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af mathon

b)
                           y = 0,023•x2,777

                           x2,777 = (y/0,023)

                           x = (y/0,023)1/2,777

                           x = (1000/0,023)1/2,777 = 46,8 mm

                                        


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du skal ikke beregne f(1000), men løse ligningen

f(x) = 1000 , dvs

0,023 · x2,777 = 1000 ,

som allerede er løst for dig i #3.


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.