Fysik

Væske bevægelse

19. november 2013 af Ibo199 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi betragter et rør som vist i figuren nedenfor hvor der flyder en væske igennem. Tværsnitsarealet af røret øverst oppe er dobbelt så stort som tværsnitsarealet nederst nede. Nederst på røret er desuden monteret et lille lodret ekstra rør som vist i figuren. Når væsken flyder igennem hovedrøret falder det højden h1 i tyngdefeltet. Væsken når en højde h2 I det lille lodrette rør. Væsken er både øverst oppe i det store rør og øverst oppe i det lille lodrette rør udsat for atmosfærisk tryk. Opgaven går ud på at finde hastigheden af væsken nederst i hovedrøret som funktion af de givne størrelser.

1) Vis at væskens hastighed nederst i hovedrøret er dobbelt så stor som væskens hastighed øverst i hovedrøret.

se vedhæftet fil med tegning:

nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: sa.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt Bernouille (stavning?) ligningen.


Svar #2
19. november 2013 af Ibo199 (Slettet)

Vil det sige at jeg skal bruge følgende formel hvor v1 skal isoleres:

p1+1/2*p*v12+h1=p2+1/2*p*v22+h2

v1 isoleres og der fås:

v1=kvadradroden(p(p*v2-2p+2h2+2p2-2h2)/p

er det sådan?


Svar #3
19. november 2013 af Ibo199 (Slettet)

rettelse til #2

v1=kvadradroden(-rho(-rho*v22-2p-2h2-2p2+2h2)/rho


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2013 af Jasonuni (Slettet)

hvad står -rho for ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2013 af kiaegeriis (Slettet)

Den er simpelt. Du ved at V_2 (nederste del) skal være dobbelt så stor som V_1.

V_2 = 2V_1

Du ved også at arealet øverst er dobbelt så stort som det nederste:

A_1 = 2A_2

MEd de oplysninger ved du også:

A_1*V_1 = A_2*V_2

Dvs. du kan sætte dit udtryk herind:

2A_1*V_1 = A_"V_2

Også isolere du V_2. BUM :D


Skriv et svar til: Væske bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.