Matematik

differentialligningsopgave

20. november 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg sidder med opgave 14 i det her sæt: http://uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%201stx121%20MAT%20A.ashx

I opgave a skal man vel bare sætte 100 ind på h's plads? Der får jeg 0.74. Er det rigtigt?

Men hvordan løser jeg opgave b, og hvorfor skal gøre som jeg skal? Den skal løses med hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af peter lind

a) metoden er rigtig. Jeg har ikke kontrolleret tallet

b) brug separation af variable eller panserformlen til at løse differentialligningen


Svar #2
20. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Men den skal løses med hjælpemidler i CAS


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2013 af peter lind

Det er ikke forbudt at regne uden CAS værktøj; men tilladt at bruge et CAS værktøj. Du må se i din manual eller hjælpefunktion, hvordan man gør


Svar #4
20. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg får y=−0.0225*h^(2)+5.24*h+c ? Er det rigtigt, og hvad skal jeg så? y skal vel ikke hedde y?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det drejer sig om at løse differentialligningen

        dh/dt = 5,24 - 0,045·h , 0 ≤ t ≤ 48

med begyndelsesbetingelsen h(0) = 50 .

Du har helt rodet rundt i betegnelserne. Den uafhængige variable er t, og den ukendte funktion er h(t).

Løs differentialligningen ved separation af de variable:

        dh/dt = -0,045·(h - 5,24/0,045) ,

        h(t) - (5,24/0,045) = c·e-0,045t


Svar #6
20. november 2013 af cecilied34 (Slettet)

Hvordan kan du se, at t er den uafhængige variable?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Differentialligningen drejer sig jo om dh/dt .


Skriv et svar til: differentialligningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.