Matematik

differentialligninger

09. november 2005 af Eva (Slettet)
Hey..

sidder lige fast i en opgave - håber i vil hjælpe mig videre..

Har allerede bestem en forskift for v ud fra y´= 10 * (1-2v)

Den er 0,5 + c * e^-20x

Skal nu finde s(t) som er stamfunktion til v.

s(0) = 0

Men.. skal jo slet ikke bruge det til noget..
integrerer og får 0,5x + 2,5 * 10^-2 * e^-20x

Eller jeg skal måske ikke integrerer med den c-værdi jeg fandt til v??
På forhånd tak

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2005 af Katty (Slettet)

Hej Eva

Et par ting. Den fuldstændige løsning er med t-variabel:

v(t)= 0,5 + c * e^-20t

Du skal fastlægge c udfra oplysningen om, at v(0)=0.

I stamfunktionen mangler du integrationskonstanten C, som fastlægges udfra oplysningen om, at s(0)=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2005 af Katty (Slettet)

... i s(t) skal x også være t.

Svar #3
09. november 2005 af Eva (Slettet)

Hey :)

Har fundet c ;)til 0,5...

men dvs. at jeg skal integrere v uden at sætte c ind??

Altså så min V(x) bliver til:

0,5x - 5 * 10^-2 *c * e^-20x

og derefter sætte punktet v(0) = 0 ind?

Synes jeg bare virker underligt da c så giver 0..

Mvh Eva

Svar #4
09. november 2005 af Eva (Slettet)

jeps.. retter jeg lige bag efter ;)
Men takker - havde jeg lige overset :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2005 af Katty (Slettet)

v(t)= 0,5 + c * e^-20t

v(0)= 0

0 = 0,5 + c * e^(-20*0) <=>

c = -0,5

Forskriften for v er altså:

v = 0,5-0,5*e^(-20t)

Du integrerer så v(t) og får s(t)+c

Denne konstant bestemmer du udfra oplysningen om, at s(0)=0

Svar #6
09. november 2005 af Eva (Slettet)

nåå ja.. konstanten skal på efter det hele.. klart.. tænkte på den alm. konstant vi flejer af finde i de her differentialligninger :)

Men tak for hjælpen :)

ses på torsdag.

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2005 af Katty (Slettet)

Ses ;)

Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.