Matematik

Bordtennisturnering

20. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Godaften!

Opg. lyder;

I en bordtennisturnering skal 6 deltagere spille alle mod alle.

Hvor mange kampe skal hver enkelt deltager spille?

Hvor mange kampe bliver det i alt?

Hvad i alverden skal jeg? 

På forhånd, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hver enkelt spiller skal spille mod de 5 øvrige spillere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2013 af 123434 (Slettet)

Hvor mange kampe skal hver enkelt deltager spille?

Spillerne hedder Ida, Mads, Frederik, Emil, Jonas og Kathrine

Ida skal spille mod Mads, Frederik, Emil, Jonas og Kathrine

Så alle spillerne skal spille 5 gange i alt

Hvor mange kampe bliver det i alt?

Et bud:

(5*6)/2=15 kampe 


Svar #3
20. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Altså:

Hvor mange kampe skal hver enkelt deltager spille? = 5 kampe?

Hvor mange kampe bliver det i alt? = 30 kampe?


Svar #4
20. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#2

Hvorfor deler du med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2013 af lfdahl (Slettet)

1. Hver enkelt deltager skal spille netop 5 kampe.

2. K(6,2) = 15.

K(6,2) er binomialkoefficienten, der angiver på hvor mange måder du kan vælge to spillere til en kamp ud af 6 mulige uden hensyn til rækkefølgen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

I resultatet 5·6 bliver hver kamp talt med 2 gange, derfor deles der med 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Binomialkoefficienter er nok lidt ud over 8. klasses pensum.


Svar #8
20. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Nååååårh ok!

Så;

1. = 5 kampe

2. = 15 kampe


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2013 af lfdahl (Slettet)

#7

Hvor er det angivet, at niveauet er 8. klasse?


Svar #10
20. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#9

Hvis du holder musen over mit navn :i


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2013 af lfdahl (Slettet)

#10

OK. Tak for svar.


Svar #12
20. november 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#11

Så lidt ;)


Skriv et svar til: Bordtennisturnering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.