Fysik

Energi, fotoner transporterer

20. november 2013 af juli8907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg er blevet stillet følgende spørgsmål:

Forklar hvordan man kan regne på den energi, fotoner med forskellige bølgelængder transporterer.

Er lidt lost, er der nogen, der kan hjælpe mig? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Energien af en foton med frekvensen f er

Efoton = h·f

Sammenhængen mellem fotonens frekvens og bølgelængde λ er

f·λ = c


Svar #2
20. november 2013 af juli8907 (Slettet)

Tusind tak for svar! Hvis jeg skal op i dette spørgsmål til eksamen, er der så en mere "forklarende" måde at sige det på? Evt. hvor jeg sætter flere ord på?

På forhånd tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af mathon

dvs
                  Efoton = (h•c) /λ

                  Efoton = (1239,84 eV·nm) / λ


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2013 af Ceciliehn1011 (Slettet)

Hvad står h for??


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

h er Plancks konstant.


Skriv et svar til: Energi, fotoner transporterer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.