Matematik
Omdregningslegeme
Hej,
Her er min opgave, et kæmpe stort tak til den person det lykkedes for at forklare mig hvad jeg gør her..
På figuren ses grafen for funktionen f(x) = 80x-10x^2
Samt to punktmængder M og Mk.
Punktmængden M er afgrænset af grafen for f, koordinatsystemets førsteakse samt linjen med ligningen x = 4.
Punktmængden Mk er afgrænset af grafen for f, koordinatsystemets førsteakse samt linjerne med ligningerne x=4 og x=k hvor k>4.
Når punktmængderne M og Mk drejes 360 grader om førsteaksen, fremkommer to omdrejningslegemer med rumfang V og Vk.
a) Bestem V og bestem derefter k, så Vk = ½V.
Svar #1
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
Det er Opg 15 i dette opgavesæt
Beregn rumfangene V og Vk og løs så ligningen Vk = (1/2)V .
Svar #2
20. november 2013 af Randkhalil (Slettet)
Ja tak, har set opgaven.. har brug for hjælp til den :)
Svar #3
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det fik du også. Benyt formlen for rumfanget af et omdrejningslegeme, hvor grafen for en funktion drejes omkring førsteaksen.
Vx = π · a∫b (f(x))2 dx
Skriv et svar til: Omdregningslegeme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
