Matematik

Lommeregner beregning

21. november 2013 af mehmether (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen

Jeg står her og tygger på en opgave som jeg ikke aner hvordan skal løses.

Opgaven lyder 

En funktion f er defineret ved

f(x) = x4 – 2x3 + 5 .

a)       Opskriv og reducer hældningen

for sekanten gennem punkterne  P(x, f(x))  og  P1(1, f(1)) , hvor  x ¹ 1 .

Opløs tælleren i faktorer ved hjælp af TI-89 eller TI-nSpire og forkort brøken.

Bestem ved hjælp af TI-89 eller TI-nSpire differentialkvotienten

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af mathon

         P(x, f(x)) = (x,x4-2x3+5)         P1(1,4)      x ≠ 1

sekantens
hældningskoefficient:
                                                x4-2x3+5 - 4      x4-2x3+1     (x-1)(x3-x2-x-1)
                                         a = ----------------- = ------------- = --------------------- = x3-x2-x-1
                                                     x - 1               x - 1                  (x-1)


differentialkvotienten:
                                        f '(1) = limes a = 13-12-1-1 = -2
                                                    x →1


                          


Svar #2
21. november 2013 af mehmether (Slettet)

Tusinde tak


Skriv et svar til: Lommeregner beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.