Matematik

bestem ligning

21. november 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje l har parameterfremstillingen:

l: (x,y)= (1,3)+t(2,1)

Bestem en ligning for linjen m der går gemmen (3,4) og som er vinkelret på l.

Jeg er i tvivl om hvad jeg skal her.. 

Kan godt se at vi har en retningsvektor der hedder (2,1) men ved ikke hvad jeg skal gøre med det..

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af mathon

linjen m har bl.a. retningsvektor
                                                       r = -[-1,2] = [1,-2] og går gennem (3,4).


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2013 af mathon

en ret linje med retningsvektor [1,-2] har hældningskoefficient -2
dvs
ligningen
                          y = -2x + b     gennem (3,4)


Skriv et svar til: bestem ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.