Matematik
integral
09. november 2005 af
stasiahansen (Slettet)
jeg kan ikke lige finde ud af denne opgave, håber på lidt hjælp.
i en bestem population, hvor alle individer er født på samme tidspunkt t = 0, er procentdelen p(t) af overlevende til tiden t (målt i år) med tilnærmelse bestemt ved
p(t)=0,4t^2 - 22t+100, 0=<t=<5
( =< er større end eller lig med)
det gennemsnitlige antal år, et individ fra populationen yderligere har at leve i til tidspunktet t, hvor t<5 er bestemt ved
5
(S p(x) dx) /p(t)
t
(S= integraltegn)
Beregn det gennemsnitslige antal resterende leve år for et individ fra populationen 3 år efter fødslen
Hvordan skal jeg regne det?
mvh stasia
i en bestem population, hvor alle individer er født på samme tidspunkt t = 0, er procentdelen p(t) af overlevende til tiden t (målt i år) med tilnærmelse bestemt ved
p(t)=0,4t^2 - 22t+100, 0=<t=<5
( =< er større end eller lig med)
det gennemsnitlige antal år, et individ fra populationen yderligere har at leve i til tidspunktet t, hvor t<5 er bestemt ved
5
(S p(x) dx) /p(t)
t
(S= integraltegn)
Beregn det gennemsnitslige antal resterende leve år for et individ fra populationen 3 år efter fødslen
Hvordan skal jeg regne det?
mvh stasia
Svar #1
09. november 2005 af Epsilon (Slettet)
"=< er større end eller lig med"
Nej, mindre end eller lig.
Det står praktisk talt i opgaveteksten, hvordan du skal bære dig ad. Lad R betegne funktionen
5
(S p(x) dx)/p(t) = R(t), 0 =< t < 5
t
som ifølge opgaveteksten angiver det gennemsnitlige antal resterende leveår for et individ t år efter fødslen.
Du skal ganske enkelt beregne R(3).
//Epsilon
Nej, mindre end eller lig.
Det står praktisk talt i opgaveteksten, hvordan du skal bære dig ad. Lad R betegne funktionen
5
(S p(x) dx)/p(t) = R(t), 0 =< t < 5
t
som ifølge opgaveteksten angiver det gennemsnitlige antal resterende leveår for et individ t år efter fødslen.
Du skal ganske enkelt beregne R(3).
//Epsilon
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
