Matematik

hjælp i mat!!!

21. november 2013 af pjsm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg kan ikke finde ud af opgave 4 i min opgave, er der nogen der kan hjælpe`:-)?

Opgave 4 (uden hjælpemidler): 

a) Løs følgende ligning −x2−x+42 = 0

b) Reducer udtrykket (x+ y)(x−y)+2y2 

c) Undersøg, om 2 er løsning til ligningen x3−5x2+3x+6=0 (her skal jeg måske indesætte 2 på x'ets plads?) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs 2.-gradsligningen. Beregn diskriminant og benyt rodformlen.

b) Gang parenteserne ud ved at benytte en kendt kvadratsætning.

c) Ja, man skal indsætte x = 2 og undersøge, om værdien på venstre side er lig med 0.


Svar #2
21. november 2013 af pjsm (Slettet)

i a'eren, hvad ville du mene er b? 

Jeg fik det til at a= 1 b=1(fordi x) og c=42


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

a)   a = -1 , b = -1, c = 42 .


Svar #4
21. november 2013 af pjsm (Slettet)

okay tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2013 af mathon

                          -x2 - x + 42 = 0

                          x2 + x - 42 = 0

                          x2 + x = 42

                          (x+(1/2))2 - (1/4) = 42

                          (x+(1/2))2 = (169/4) = (13/2)2

                          (x+(1/2)) = ±(13/2)

                          x = -(1/2) ± (13/2)

                          x = 6   v   x = -7


                         


Svar #6
21. november 2013 af pjsm (Slettet)

er det rigtigt den måde jeg har reduceret på?

x^(2)-y^(2)+2y^(2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, men du skal jo så reducere færdig.


Svar #8
21. november 2013 af pjsm (Slettet)

kommer det så til at se sådan her ud? :-)

x^(2)-y^(6)


Skriv et svar til: hjælp i mat!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.