Matematik

Hjælp til aflevering!..

22. november 2013 af anonymbruger4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Vi har matematik aflevering for, og jeg mangler kun disse tre opgaver!... Håber der er en venlig sjæl som vll hjælpe!!

1) Bestem b, når -2 er en rod  i -4x2 + bx + 24 = 0.

2) 1/x + 2x = 3 OBS 1/x er en brøk..

3) 1 − 1/x = 2/xOBS igen er 1/x og 2/x2 brøker...

På forhånd tusind tak!!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Indsæt x = -2 og løs ligningen for b.

2) Gang ligningen med x og løs den fremkomne 2.-gradsligning (x ≠ 0) .

3) Ligningen er en 2.-gradsligning i (1/x).
Gang ligningen med x og løs den fremkomne 2.-gradsligning (x ≠ 0) .


Svar #2
23. november 2013 af anonymbruger4 (Slettet)

tusind tak :-D forstår bare ikke hvad x · 1/x = __??


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du bør kunne se, at       x · (1/x) = 1 .


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering!..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.