Matematik

Bestem en forskrift

22. november 2013 af EmilySee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder således: 

Bestem en forskrift for den lineære funktion f(x), hvis graf går gennem punktet (3,31) og er parallel med linjen med ligningen y=7x-3. 

Nogen der kan forklare? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2013 af 123434 (Slettet)

(3,31)=(x,y)

31=7*3+b

31=21+b

b=10

y=7x+10


Svar #2
22. november 2013 af EmilySee (Slettet)

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2013 af LeonhardEuler

y = ax + b   , hvor P(3,31)

1. Når to ligninger er paralle, er deres hældningskoefficent det samme.

y = 7x + b

2. Hvis du kender hældningstallet og et punkt på en lineære linje, kan du bestemme forskriften ved at isolere b, og derefter opsætte en funktion.

31 = 7•3 + b ⇔ 10 = b

Dvs. forskriften for den lineære sammenhæng kan beskrives ved: 

y = f(x) = 7x + 10


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.