Matematik

Kapitalfremskrivning, antal terminer

23. november 2013 af anne147b (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej matematikere!!! Jeg har et brug for lidt hjælp til hvordan jeg giver denne opgave an, gerne med en forklaring på hvorfor.

Spørgsmålet lyder;

Bestem, hvornår de to stater vil have lige mange indbyggere, hvis væksten efter år 2000 er proportional med den forgående periode.

                     Indbyggertal i år 2000                    Årlig vækstrate i perioden 1990-2000

New York                 18,98 mio                                                   0,54 %

Florida                     15,98 mio                                                    2,13 %

Håber I vil hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2013 af mathon

Løs
                              18,98•1,054x = 15,98•1,0213x


Svar #2
23. november 2013 af anne147b (Slettet)

er ikke helt med hvordan du mener? hvis man nu skulle bruge kapitalfremskrivningsformlen for at finde n

n= log (K/K0 )  / log (1+r)

Problemet er at jeg har to ubekendte da jeg ikke kender K (slutværdien) og n (antal år)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2013 af mathon

decimalfejl:

                        18,98•1,0054x = 15,98•1,0213x

                         (1,0213/1,0054)x = 18,98/15,98

                          log(1,0213/1,0054)•x = log(18,98/15,98)

                          x = log(18,98/15,98) / log(1,0213/1,0054) ≈ 11

fremskrevet vil de to stater have lige mange indbyggere
11 år efter 2000 dvs i 2011.

                        


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2013 af 123434 (Slettet)

Hvilken formel benyttes?


Skriv et svar til: Kapitalfremskrivning, antal terminer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.