Matematik

hvordan differensieres f(kvadratrodx)?

24. november 2013 af Lektiefreak1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan differensieres: √x  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af mathon

          (√(x)) ' = 1/(2√(x))

........

           (√(x)) ' = (x1/2) '   =  (1/2) • x(1/2) - 1  =   (1/2) • x(1/2) - (2/2)  =   (1/2) • x-(1/2) = (1/2) • (x1/2)-1  =

                                                                                                        (1/2) • (√(x))-1  = 1 / (2•√(x))

........

almen regel

                       (n√(x)) ' = 1/(n√(xn-1))

.

........
differensieres → differentieres


Skriv et svar til: hvordan differensieres f(kvadratrodx)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.