Matematik

Lineære sammenhænge - Hjælp!

24. november 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke dette spørgsmål:

En skål vejer 200 g. En bestemt slags stålkugler vejer 50 g stykket. Et antal stålkugler kommes i skålen.
Den samlede vægt af skål og kugler betegnes med m (g) og antallet af kugler betegnes med x.
a)    Forklar hvorfor sammenhængen mellem x og m er en lineær sammenhæng

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vægten af kuglerne er proportional med antallet x af kugler, så den samlede vægt af skål og kugler er en lineær funktion af x.


Svar #2
24. november 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1

Okay, mange tak!

Hvad med dette spørgsmål: Bestem den lineære sammenhæng mellem x og m


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2013 af lfdahl (Slettet)

#2

Den samlede vægt, m, er proportional med antallet af kugler, der kommes i skålen, x:

m(x) = 50 x + 200, hvor enheden er gram


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2013 af 123434 (Slettet)

Fordi den har formen y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den samlede vægt, m, er ikke proportional med antallet af kugler x; læs forklaringen i #1.

Proportionalitet: y = ax

Linearitet: y = ax + b


Skriv et svar til: Lineære sammenhænge - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.