Matematik

Vektorprodukt

09. november 2005 af Lil_mermaid (Slettet)
HEJSA! Nogen der kan hjælpe mig med denne vektor opgaven her?

((a+b)x(a-b))=??

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2005 af sigmund (Slettet)

Du sætter koordinaterne op i en matrix -- den første vektors koordinater i første række, og den anden vektors koordinater i anden række. Til sidst beregnes så determinanten.
Nedenunder har jeg forsøgt at skrive dette op. Jeg går ud fra at der er tale om to-dimensionale vektorer.

|a1+b1 a2+b2|
|a1-b1 a2-b2|

=(a1+b1)*(a2-b2)-(a1-b1)*(a2+b2)

Svar #2
09. november 2005 af Lil_mermaid (Slettet)

Nårh okay på den måde...

Det eneste du kender er:

LÆNGDE af vektor a= 1
LÆNGDE af vektor b= 3
Vinklen ml a og b =150

(a+b)x(a-b)=axa - axb + bxa -bxb
=-axb + bxa
=2(bxa)

og så kan jeg ikke komme videre... måske skal jeg bare gå i seng =D

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2005 af frodo (Slettet)

er det ì planen eller rummet?

Svar #4
09. november 2005 af Lil_mermaid (Slettet)

det er i rummet...

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2005 af fixer (Slettet)

Krydsproduktet er distributivt og der gælder derfor

(a+b)x(a-b) =

(a+b)xa - (a+b)xb =

axa+bxa-axb-bxb =

0+(-axb)-axb-0 =

-2axb =

-2|a||b|sin(a,b)

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
Det sidste lighedstegn må være en forseelse ;)

Du mener, at

-2|a x b| = -2|a||b|sin(a,b)

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2005 af fixer (Slettet)

#6
Sikke dog en ækel en bøf, godt du så den den !

#0
Hvad skal vi nu? Er det blot længden af -2axb der efterspørges ?

Skriv et svar til: Vektorprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.