Fysik

Hjælp til kernefysik

26. november 2013 af 321ab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået stillet følgende opgave: 

Strontiumisotopen 90-Sr har en halveringstid på 28 år: 

A) Omregn halveringstiden til sekunder

B) Beregn helfaldskonstaten k

C) Opskriv henfaldsloven for 90-Sr 

D) Hvor lang tid skal der gå, for at der af en portion 90-Sr kun er 10% tilbage? 

Jeg har beregnet a og b men er i tvivl om c og d? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2013 af mathon

D)
                        N = No·(1/2)t/T1/2

                        0,10·No = No·(1/2)t/T1/2

                        0,10 = (1/2)t/T1/2

                        ln(0,10) = ln(1/2)·(t/T1/2)

                        t/T1/2 = ln(0,10) / ln(1/2) = 3,32193

                        t = 3,32193·T1/2 = 3,32193·(28 år) = 93,0 år


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af mathon

C)

                                            9038Sr   --->   9039YSr   +   0-1e   +    ν-


Svar #4
26. november 2013 af 321ab (Slettet)

Tusinde tak! 


Skriv et svar til: Hjælp til kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.