Matematik

Hjælp til udledning af sinus bevis

26. november 2013 af lalledalle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. 

Jeg skal skrive SRP her lige om lidt og jeg har fået til opgave at udlede det følgende bevis.. 

sin(u)+sin(v)=2sin(u+v/2)*cos(u-v/2)

Jeg har ledt både på nettet og på biblioteket.. men jeg kan intet finde. 

Min lærer sagde at det er gået af pensum for nogle år siden og at jeg derfor skal lede i gamle bøger. 

kan i evt hjælpe mig med at finde en bog eller en hjemmeside hvor dette bevis bliver udledt ? 

- hvis det kan være til nogle hjælp, så har jeg fået at vide at det er en logaritme formel.. 

mvh Danielle


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:trigonimetri_x.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske mener du formlen

sin(u)+sin(v) = 2sin((u+v)/2)*cos((u-v)/2)

Benyt at

2sin(θ)cos(φ) = sin(θ+φ) + sin(θ-φ)


Svar #3
26. november 2013 af lalledalle (Slettet)

#1 og #2 

jeg har brug for en kilde til beviset samt at der står tekst til det (: 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Af additionsformlerne

sin(θ+φ) = sin(θ)·cos(φ) + cos(θ)·sin(φ) , og

sin(θ-φ) = sin(θ)·cos(φ) - cos(θ)·sin(φ)

får man umiddelbart ved addition af ligningerne, at

2·sin(θ)·cos(φ) = sin(θ+φ) + sin(θ-φ) .

Sætter man heri

θ = (u+v)/2 ,    og      φ = (u-v)/2

har man

θ+φ = u ,     og     θ-φ = v

hvoraf

sin(u) + sin(v) = 2·sin((u+v)/2)·cos((u-v)/2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2013 af mathon

#1 lettere udvidet

Vedhæftet fil:trigonometri_x.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2013 af mathon

vi prøver igen
 

Vedhæftet fil:trigonimetri_x.docx

Skriv et svar til: Hjælp til udledning af sinus bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.