Matematik

Andengradsligninger

26. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hej!

Jeg har en andengradsligning der hedder følgende: 

2x2-6x+4=0

a=2

b=-6

c=4

d=b2-4ac--> d=-62-4*2*4

Så er resultatet -68? Men så er der jo ikke nogen løsning på andengradsligningen er der?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du udregner ikke diskriminanten korrekt.

d = b2 - 4ac = (-6)2 - 4·2·4 = ...

(-6)2 er ikke det samme som   - 62


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2013 af mathon

            d = b2- 4ac = (-6)2- 4•2•4 = 36 - 32 = 4 = 22


Svar #3
26. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Åhhh! ups!


Svar #4
26. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

så der er 2 løsninger. Er den positive løsning - 1 og den negative -2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, da d > 0 , er der to forskellige løsninger. Du kan selv kontrollere dine løsninger ved at indsætte dem i den oprindelige ligning.

2x2 -6x +4 = 2·(x2 -3x +2) = 2·(x-1)·(x-2)


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.