Fysik

O11.17 og O11.21

26. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: B-niveau

1)
Nu har jeg efterhånden regnet 21 opgaver og der har indtil videre været 2 problemer : 

En platickasse kan stå på en skråstillet bord uden at begynde og glide så længe bordets vinkel med vandret er mindre end 25

Hvad er den statiske gnidnings koffi. 

2) En kvinde med massen 60 kg står i en elevator der holder stille

Med hvor en kraft påvirker kvinden elvator gulvet.

Elvatoren begynder at køre op. I starten accelererer elevatoren med accelerationen 1,5 m/s^2

Med hvor stor en kraft påvirker kvinden nu elevatorens gulv?

Efter et stykke tid kører elevatoren videre op med konstant hastighed.

Med hvor stor en kraft påvirker kvinden nu elevatorens gulv


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Når vinklen netop er α = 25º , er gnidningskraften netop i balnce med projektionen af tyngdekraften på bevægelsens retning. Gnidningskraftens størrelse er netop μ gange normalkraftens størrelse

Fg = μ·Ft·cos(α) = Ft·sin(α) ,

hvoraf man finder en relation for μ .


Svar #2
26. november 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Hvad med opgave to? og tusinde tak var lidt optaget af en engelsk afl. :)


Skriv et svar til: O11.17 og O11.21

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.