Matematik
Punktmængde
Uden hjælpemidler.
På billedet nedenfor ses en punktmængde, M, der er afgrænset af funktionerne og
Punktmængden har desuden grænserne x=0 og x=1.
Bestem arealet af punktmængden M.
Hjælp tak :)
Svar #2
26. november 2013 af Randkhalil (Slettet)
funktionerne hedder f(x) = 3x + 3 og g(x) = x^3
det glemte jeg lige at skrive på
Jeg ved at jeg skal bruge reglen som hedder (f(x) - g(x))dx
men kan ikke helt finde ud af hvornår grænserne skal indsættes og hvordan det skal trækkes fra.
Kan du prøve at vise mig det?
Svar #3
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Grænserne er jo oplyst i opgaven. På hele intervallet [0;1] er f(x) > g(x) , så arealet beregnes ved
A(M) = 0∫1 (f(x) - g(x)) dx .
Lav en tegning, så du får overblik over opgaven.
Svar #4
26. november 2013 af Randkhalil (Slettet)
Du forstår ikke hvad jeg skriver :)
Der er en tegning i opgaven så det er ikke den jeg behøver.
Det er mellemregningen.
0∫1 (3x + 3)dx - 0∫1 (x^3)dx = [3½x^2 + 3x]1 - [1/4x^4]1
0 0
HVad gør jeg så nuuu??
Svar #5
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Indsæt øvre og nedre grænse i stamfunktionen.
Hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), er
a∫b f(x) dx = F(b) - F(a) .
Svar #6
26. november 2013 af Randkhalil (Slettet)
skal jeg så gøre det samme med G(b) - G(a) og så sige f(x)-g(x) til sidst ??
Svar #7
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
#6
Det simpleste er blot at beregne integralet
0∫1 (f(x) - g(x)) dx = 0∫1 (3x+3 -x3) dx = [ (3/2)x2 +3x -x4/4 ]10 = (3/2) +3 -(1/4) = ...
Svar #8
26. november 2013 af LeonhardEuler
A(M) = 0∫1 (f(x) - g(x)) dx = 0∫1 ( -x3 + 3x + 3) dx = [-0,25x4 + 1,5x2 + 3x]01 = -0,25•14 + 1,5•12 + 3•1 - (-0,25•04 + 1,5•02 + 3•0) = -0,25 + 1,5 + 3 = 4,25
Svar #9
26. november 2013 af Randkhalil (Slettet)
nåå .. også indsættes grænserne ?
Vil du ikke bare lave hele udregningen så jeg kan forstå det.
Det er ikke nogle aflevering jeg skal lave.. det er fordi jeg skal til terminsprøve i morgen, så skal bare lige huske hvordan man gjorde.
Svar #10
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
#9
Udregningen er jo næsten lavet for dig i #7. Du skal blot lægge tallene sammen til sidst.
Skriv et svar til: Punktmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
