Matematik

Isolering af t...

27. november 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Jeg skal isolere t i følg. 1000 = 2000/1+39*e^-0,1*t
Så er det her korrekt?
t/1000 = 2000/1+39*e^-0,1
t=2000/1+39*e^-0,1*1000

TAK!


Svar #1
27. november 2013 af Bobsburgers (Slettet)

HOV FORRESTEN e^(-0,1*t) (Alt i parentesen er opløftet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at skrive det ordentligt med parenteser

1000 = 2000/(1+39·e-0,1t)

Din fremgangsmåde er ikke korrekt.

Gang i stedet over kors:

1+39·e-0,1t = 2000/1000 = 2 ,

isoler 39·e-0,1t :

39·e-0,1t  = 2-1 = 1 ,

isoler e-0,1t :

e-0,1t = 1/39

og tag så ln() på hver side, hvorefter t kan isoleres.


Svar #3
27. november 2013 af Bobsburgers (Slettet)

I guder hvor er det dog besværligt.
Men tak, skal lige spise så kigger jeg på det. 
Har dog et spørgsmål. Har ikke arbejdet med ln før, så hvordan gør man?

ln(e^(-0,1t) =
ln(1/39) =

eller hvad? er ikke helt med :-)

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benytter jo, at ln(x) og ex er hinandens omvendte funktioner. Benyt, at ln(ex) = x , så

-0,1t = ln(1/39) , eller

0,1t = ln(39)


Skriv et svar til: Isolering af t...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.