Matematik

Ligningsløsning

10. november 2005 af Alexander Stephanou (Slettet)
Hej alle.

Er der en, der vil være bejælpelig med at løse nedenstående ligning for mig MED mellemregninger, så jeg også selv bliver klogere?

(4/3)*x+1/3 = -2,5x+5

Den venstre side af ligningen er ikke helt lige til at indtaste på en lommeregner. Den skal forstås som, at 4/3 er en brøk, som afsluttes, hvorefter der ganges med x og plusses med 1/3 (en tredjedel)..

På forhånd mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2005 af Sicma (Slettet)

Du kan starte med selv at prøve. Så kan 'vi' rette dig! ;-D

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2005 af Sicma (Slettet)

(4/3)*x + 1/3 = -2,5x + 5

(4x+1)/3 = -5/2 + 5

(4x+1)/3 = -5+10 / 2

(4x+1)/3 = 5/2

2(4x+1) = 5*3

... Regn selv færdig... ;-D

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2005 af Sicma (Slettet)

Hovsa, jeg har ikke taget højde for x på højre side... :o

Men det er næsten det samme:

(4x+1)/3 = -5x/2 + 5

... osv ...

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2005 af sigmund (Slettet)

Det går galt mellem anden og tredje linie:
(4x+1)/3=-5x/2+5 <=> (4x+1)/3=-5x+10/2 er forkert. Det skal være: (4x+1)/3=-5x/2+10/2.
Regn nu videre selv.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2005 af Sicma (Slettet)

#4

I #2 mente jeg også:

(-5x+10) / 2

;-D

Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.