Matematik

Hjælp til C-niveau

28. november 2013 af Necima (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har rigtig svært ved at løse denne opgave: 

c) Hvor stort skal vandforbruget være, for at en forbruger i Holstebro skal betale mindre end en forbruger i Hillerød?

Holstebro: y=34,15x+581,25

= 991,05 m^3

Hillerød: y=49,38x+308,75

= 901,31 m^3

x: vandforbrug målt i kubikmeter

y: den samlede udgift(i kr)

I en delopgave før c'eren får man at vide at hver af de to byer betaler for et vandforbrug på 12 kubikmeter, så jeg indsætter 12 på x'ets plads. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af Snick (Slettet)

Da YHolstebro og YHillerød betegner den samlede udgift i kroner som en funktion af x vandforbrug målt i kubikmeter kan du som udgangspunkt finde skaeringspunktet mellem de to grafer, ved at saette dem ligmed hinanden og derefter isolere x

Mvh Snick


Svar #2
28. november 2013 af Necima (Slettet)

Selvfølgelig. Mange tak, Snick :)


Skriv et svar til: Hjælp til C-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.