Matematik

Hvordan

28. november 2013 af Nishani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lige begyndt på differentiation, så jeg synes det er lidt svært her i starten, men det er stille og roligt begyndt at falde ind, der er dog stadig de tricky spørgsmål som jeg har brug for hjælp til-

Jeg skal differentiere:

f(x)=sqrt{x}*(-x^2+7x-3)]


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af mathon


          f(x) = g(x)•h(x)

          f '(x) = g'(x)•h(x)  +  g(x)•h'(x)

                g(x) = √(x)                           g'(x) = 1/(2√(x))

                h(x) = -x2+7x-3                   h'(x) = -2x+7  


Svar #2
28. november 2013 af Nishani (Slettet)

Kan det passe, at det bliver:

(-x^2+7x-3/2*sqrt(x)) - (2x+7) * sqrt(x)  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af mathon

Der mangler parentes i første led.


Svar #4
28. november 2013 af Nishani (Slettet)

Hvad mener du?Altså:

(-x^2+7x-3)/(2*sqrtx) - (2x+7) * sqrt(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2013 af mathon

     f '(x) = g'(x)•h(x)  +  g(x)•h'(x) = (1/(2√(x))•(-x2+7x-3)  +  √(x)•(-2x+7) = ((-x2+7x-3)/(2√(x)) - √(x)•(2x-7)


Skriv et svar til: Hvordan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.