Matematik

Differential regning

28. november 2013 af CecilieMod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har diffrentieret funktionen f(x)=(x^2+1)/(x-1) til at være: f'(x)=(2*x)/(x-1)-(x^2+1)/((x-2)^2)

Herfra skal skal jeg så løse ligningen f'(x)=1/2, altså finde x

Og det er her jeg bare ikke kan få de rigtige resultater, for jeg skal finde to eksakte x-værdier

Hjælp tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1414389

og løs så ligningen f '(x) = 1/2 .

f(x) = (x2+1)/(x-1) = x+1 + 2/(x-1) , så

f '(x) = 1 -2/(x-1)2

Løs nu ligningen f '(x) = 1/2 , dvs

1 -2/(x-1)2 = 1/2 


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.