Matematik

Bestem funktion og a og b

29. november 2013 af pdy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg slås med følgende opgave: Der er sammenhæøng mellem fugles vægt og energibehov - jeg har følgende værdier:

Fuglevægt:        28,4 - 56,7 - 99,2 - 226,8 - 255,2

Energibehov:      67   - 109  - 167  - 301    - 327

Sammenhængen er bestemt ud fra: f(x)=bx2

Bestem a og b....

Jeg kan simpelthen ikke knække indgangen til denne opgave

MVH

Pernille


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2013 af mathon

…der er jo ikke tale om a og b i f(x) = bx2


Svar #2
29. november 2013 af pdy (Slettet)

Undskyld - griner - a og b i: f(x)=bxa


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2013 af mathon

foretag
                potensiel regression på dine data.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. november 2013 af mathon

                         f(x) = 5,910536 • x0,724588


Svar #5
29. november 2013 af pdy (Slettet)

Fantastisk - der er et tillægspørgsmål til opgaven:

"en islandsk ryle vejer 84 % mere end en canadisk præstektave. Begge fugle er omfattet af den førnøvnte ligning. Hvor mange procent er energibehovet større for en islandsk ryle end en canadisk præstekrave?. Ingen af fuglene er i de førstnævnte data.


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. november 2013 af mathon

metode:
                  1+ry = (1+rx)a
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. november 2013 af mathon

det vil i det aktuelle tilfælde
sige:
                  1+ry = (1+0,84)0,724588 = 1,5555

                   ry = 0,5555 ≈ 55,6%


For en islandsk ryle er energibehovet 55,6% større end for en canadisk præstekrave.


Svar #8
29. november 2013 af pdy (Slettet)

Du er dagens helt... mange tak


Skriv et svar til: Bestem funktion og a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.