Fysik

p_atm

29. november 2013 af 550631 (Slettet) - Niveau: B-niveau

patm = 101325 Pa = 1 atm sandt eller falsk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2013 af mathon

      101325 Pa = 1 atm   er sandt


Svar #2
29. november 2013 af 550631 (Slettet)

Hvis man har en væskesøjle med væskehøjden h og tværsnitsarealet a, så er det samlede tryk i bunden af væskesøjlen

            p = ρ•g•h + patm

hvor patm er atmosfærens tryk på væskeoverfladen.. Er det nogenlunde lig 1 atm?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Det afhænger da af hvilken type væske og hvor høj væskesøjlen er.


Skriv et svar til: p_atm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.