Matematik

matematik ligning

30. november 2013 af SuzanShaker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der ved hvordan man løser en ligning som denne?

4x=x4

tak på forhånd og fortsat god weekend. :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2013 af mathon

…brug CAS


Svar #2
30. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

Er helt ny til n-spire. kan jeg få nogle instruktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2013 af lvr34 (Slettet)

#2

I CAS: solve(4x=x4,x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2013 af SuneChr

4x  =  x4
(22)x  =  (x2)2
Heraf ses, at x = 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2013 af SuneChr

# 4
Der er dog endnu en løsning, som er negativ:
x  =  - 0,7667  (4 dec.)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4, #5

Det er vel også klart, at

44 = 44

så x = 4 er også en løsning


Svar #7
30. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

Tak for hjælpen :))

forstår dog ikke helt #4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er blot en anden måde at indse, at 42 = 24 .

Ovenfor er der fundet tre forskellige reelle løsninger til ligningen 4x = x4 , nemlig

x = 2, x = 4, og så x = -0,766664695962 .


Skriv et svar til: matematik ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.